12 maanden Bruiloft Beauty Planner

Ben jij al helemaal bruiloft ready? De volgende stappen helpen jou om tip top gereed te zijn voor jullie grote dag. We beginnen natuurlijk bij de sportschool:-)\

12 maanden
Als je het nog niet hebt meld je dan aan bij een sportschool. Als je specifieke problemen hebt waar je aan wil werken dan is het een goed idee om een sessie van drie lessen te boeken met een personal trainer die je precies kan vertellen hoe jij aan je probleem gebieden kan werken, zodat jij er op jullie bruiloft op je mooist uitziet.

Tip: Heb jij een strapless jurk, vraag dan om speciale oefeningen om je borst- en rugspieren te versterken en natuurlijk je bovenarmen.

10-11 maanden
Het is nu tijd om aan een stralende glow voor je gezicht te werken. Maak een afspraak bij een schoonheidsspecialiste en laat je adviseren. Zorg dat je elke week een goede scrub gebruikt en neem twee keer per maand een gezichtsmaskertje. Drink veel water zodat je huid flexibel blijft.

Tip: Heb jij een droge huid? Slaap 1 of 2 keer per week ’s nachts met een laagje Vaseline op je gezicht. Tara Banks doet het ook!

8 maanden
Begin met het verzamelen van inspiratie voor jouw bruidskapsel. Op YouTube kan je leuke filmpjes vinden die je precies uitleggen hoe je verschillende kapsels zelf kan doen. Nu kun je alvast wat stijlen uitproberen.

6-7 maanden
De tijd is aangebroken om over jouw bruidsmake-up na te denken. Ga jij voor een ‘statement look’ met rode lippen of voel jij meer voor een natuurlijke look? Ook hiervoor kan je op YouTube goede ‘how to’ filmpjes vinden die je kunnen helpen bij het oriënteren.

5 maanden
Ondanks dat je al maanden aan het sporten bent is het nu tijd om ook op je voeding te letten. Zo kan je eventueel die laatste kilootjes nog kwijt kan raken. Over twee tot drie maanden moet je jouw droomjurk gaan passen en vanaf dat moment moet je al op jouw streefgewicht zitten. Ga verantwoordelijk om met jouw lichaam en neem als dit nodig is een diëtiste in de hand. Ga vooral niet crash diëten. Ondertussen weet iedereen, dit is niet gezond!

4 maanden
Maak een afspraak voor jouw bruidskapsel en make-up. Een proefkapsel is essentieel. Op deze manier weet je zeker dat jij en de styliste dezelfde ideeën hebben en weet je dat zij dit perfect kan uitvoeren.

3 maanden
Een stralend wit gebit wil elke bruid. Er zijn verschillende manieren om je tanden te bleken, maar de makkelijkste is natuurlijk met een speciale tandpasta. Om echt effect te zien moet je wel een aantal weken geduld hebben. Het is dus goed om daar nu vast mee te beginnen. Wil je echt straal witte tanden? Laat ze dan professioneel reinigen bij jouw tandarts of bij een specialist.

2 maanden
De jurk heb je ondertussen al een keer gepast. Hij staat je vast fantastisch. Het enige wat het misschien nog mooier kan maken is als jij een gezonde bruine kleur hebt. Ga naar een zonnebank centrum en boek een kuurtje. Ga niet te laat want je huid heeft tijd nodig tussen de beurten om te herstellen.

Laatste maand
2 weken van tevoren laat jij je haar nog even bijknippen. Doe dit niet op het laatste moment, want meestal heeft je haar even de tijd nodig om goed te gaan zitten. Neem je laatste gezichtsbehandeling ongeveer een week tot tien dagen voor jullie bruiloft. Doe dit niet in de laatste dagen want vaak krijg je in de eerste dagen na de behandeling puistjes en vlekjes omdat jouw huid zich ontdoet van afvalstoffen en bezig is zich te herstellen.

Laatste week
Als je de mogelijkheid hebt boek dan de dag voor jullie bruiloft een lichaamsmassage. Dit geeft je de kans om van je bruiloft-stress af te komen.

Laat overtollig lichaamshaar verwijderen. Als je jouw haar laat waxen doe het dan een paar dagen voor de bruiloft zodat je geen bultjes of rode vlekjes hebt op de bruiloft.

Doe je manicure en pedicure een dag voor de bruiloft. Je kan dit zelfs op de dag zelf doen als hier tijd voor is.

Voilà jouw metamorfose is compleet, je bent klaar voor jullie grote dag!

Sluit Menu